Pudu - vissīkākās pasaulē briežu

• Pudu - vissīkākās pasaulē briežu

Viņš ir kā kucēns - pūkains un gudrs. Arī viņš tur mājās, un viņš ir spējīgs piecelties uz pakaļkājām. Atšķirībā no otra: viņam ir ragi un nagi. Un vēl - tas ir ļoti reti dzīvnieks. Meet Pudu - pasaulē mazākā briedis.

Pudu - vissīkākās pasaulē briežu

Viņš dzīvo vienā vietā - uz dienvidiem no Čīles, tostarp salas Chiloe. Kaut gan dažreiz šie bērni var atrast arī citās jomās, jo īpaši kalnu, pie augstumā 2800 līdz 4500 metru augstumā virs jūras līmeņa. Šodien to skaits strauji samazinās - Pudu drupatas par draudēja izmiršana.

Pārliecība ir nepieciešams veikt plēsoņām (sakarā ar nelielo izmēru Pudu vieglu laupījumu - ēst tos visus un dažādi, pat suņus un Leopardus) un cilvēkiem. Pirmkārt, sakarā ar mežu izciršanu - dabiskās dzīvotnes miniatūra briežu, un, otrkārt, sakarā ar to, ka tas ir ļoti populārs kā mājdzīvnieku (ne tikai to, ka attāli līdzinās suns, tāpēc arī ražo izklausās līdzīgi suņi rej nekā nav ģimenes mājdzīvnieku!).

Tāpēc, ka tie ir reāls reids, neskatoties uz to, ka dzīvnieks ir uzskaitīti Starptautiskajā Sarkanajā grāmatā. Par dzīves rotaļlietas melnajā tirgū izmaksas sasniedz vairākus miljonus rubļu, atkarībā no izmēra.

Pudu - vissīkākās pasaulē briežu

Starp citu, par izmēru. Pudu ir divu veidu: dienvidu un ziemeļu. Garums pirmā ķermeņa - no 80 līdz 93 cm skausta - 35-45 cm Horn neliels -. 7.10 cm un no 6. svars, no 5 līdz 13, 5 kg. Ziemeļu Pudu vēl mazāk. Ķermeņa garums - no 60 līdz 74 cm, augstums - 25-45 cm, svars - 3-6 kg. Horn - 6-9 cm Tie ir taisni, un tikko palūrēt ārā aiz pūkains vilnas .. Tajā pašā laikā, kā jau īsts briežu tēviņi nojume tos katru gadu, pēc tam tie atkal pieaugt.

Tomēr kopumā, Pudu ir vairāk kā bērnu mežacūkas nekā graciozs "Prince Forest" no Disneja "Bambi" - viņš ir īss kakls, ausis, purns un kājas, un tomēr viņš ir diezgan labi baroti. Bet, lai izvairītos no plēsoņām, viņš ir spējīgs kāpt uz slīpajām kokiem. Turklāt, tas var krasi mainīt virzienu, tāpēc darbojas Pudu - nepārtrauktu zigzags. Bet viņš iet lēnām, šņaukšanai gaisu uz ilgu laiku - nav tuvumā plēsējiem vai konkurējošiem tēviņiem.

Tādā gadījumā, ēdiens ir ļoti selektīva. Un tas ir arī viens no iemesliem izzušana. Protams, viņš var košļāt uz dzinumiem, lapām, sēklām un mizas, pat piecelties uz viņa pakaļkājām, bet vēl svarīgāk, ja nepieciešams, pret - aļģes, kas pulcē krastā. Tie ir ļoti noderīgi, jo to ilgi Pudu nevar dzert. Bet, lai svētki aļģēm, bērns atnāk no kalniem naktī, kļūstot par viegli iegūstamu laupījumu mednieki uzglūn viņam. Es vēlos, viņš sēdēja viņa kalnos un ēst tikai lapas!

Pudu - vissīkākās pasaulē briežu

Iespējams, populācija Pudu tiek samazināts un dabisku iemeslu dēļ. Neskatoties uz to, ka seksuālā brieduma vecumā briežu sasniedz sešus mēnešus, sieviešu grūtniecības ilgst gandrīz septiņus mēnešus. Pēc tam, parādās gaisma, kā parasti, tikai viens jauns - mazāk nekā vienu kilogramu svaru un 15 cm skaustā. Tā iekļaujas viegli ar palmu jūsu puses, bet trīs mēnešus vēlāk, tas apaļš ir lielums vecākiem, un pat viņa plankumi pazūd (piemēram, citu briežu Pudu dzimis kažokā "plankumaini"). Bet tie dzīvo mils ilgi: savvaļā tikai apmēram 12 gadus, zoodārzā - 15.